Oktober is naar jaarlijkse gewoonte weer de maand van de hartcontrole bij Fideel.

Hartaandoeningen komen voor bij 1 op de 10 bij honden, maar kunnen meestal zeer goed behandeld worden indien tijdig opgemerkt.

Het zijn vooral oudere honden die hiermee geconfronteerd worden.

Meer uitleg vind je onder andere op de website heart2heart.be. Enkel met een regelmatige controle van het hart, meestal gewoon door er naar te luisteren, kunnen we er op tijd iets aan doen en het leven van je hond sterk verlengen en verbeteren.

Indien we tijdens een routinecontrole een afwijking vaststellen of vermoeden, kan een echo of radiografie nodig zijn om verder uitsluitsel brengen.

Werelddierendag

Ter gelegenheid van werelddierendag kan u op donderdag 4 oktober tussen half negen ’s ochtends en half acht ’s avonds na afspraak terecht voor een gratis auscultatie van het hart van uw hond. Eventuele bijkomende onderzoeken zijn, na overleg, wel betalend. Je krijgt dan ook tips om sneller hartproblemen zelf op te merken.

Maak alvast een afspraak

Iedere bezoeker krijgt ook nog een leuke attentie!